Integritetspolicy

Information om vår behandling av dina personuppgifter

Lumumma infodesign värnar om din personliga integritet. Det innebär t.ex. att vi är öppna med vad vi gör med dina personuppgifter, att vi inte säljer dina personuppgifter till andra företag och att vi följer gällande regler kring dataskydd.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är en uppgift som ensam eller i kombination med andra uppgifter, kan knytas till en fysisk identifierbar levande person. Namn, adress, personnummer, fotografier och ip-nummer är exempel på personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

För de behandlingar av personuppgifter som sker inom Lumumma infodesigns verksamhet är Anna Sköld personuppgiftsansvarig. Om du vill få information om vilka personuppgifter om dig som behandlas av Lumumma infodesign kan du begära det skriftligt på nedanstående adress eller via mail: anna.skold@lumumma.se. Det är också till någon av de adresserna som du ska vända dig om du vill begära rättelse av felaktig eller missvisande uppgift.

Lumumma infodesign, Västra Holmgatan 26E, 55324 Jönköping.

Om du är missnöjd med Lumumma infodesigns behandling av dina personuppgifter så har du även rätt att klaga hos Datainspektionen.

Personuppgiftsbiträden

Webbplatsen lumumma.se hostas av one.com. One.com är personuppgiftsbiträde för de personuppgifter som behandlas på uppdrag av Lumumma infodesign. One.com lagrar data på sitt datacenter i Danmark.

Så här samlar vi in personuppgifter

Vi samlar in och behandlar personuppgifter:

• du uppger själv när du blir kund hos oss
• du uppger när du kontaktar oss i form av noteringar, chatt-konversationer, e-post och inspelade intervjuer
• Du uppger själv på sociala medier
• Som skapas när du använder våra tjänster – t ex när du besöker vår hemsida eller fotograferas/filmas av Lumumma infodesign
• via cookies som samlar in information på och från din webbläsare

Beroende på vilken eller vilka av våra tjänster du använder samlar vi in den information som är nödvändig.

Insamling av data

Kontaktuppgifter

När du blir kund eller skickar en uppdragsförfrågan till Lumumma infodesign samlar vi in kontaktuppgifter om företaget eller uppdragsgivaren som:
Företagsnamn, företagets adress och telefonnummer, kontaktperson och uppgifter runt kontaktpersonen samt organisationsnummer.
När du kontaktar oss i supportärende samlar vi in den information du uppger till oss t.ex. företagets namn eller organisationsnummer, för att vi ska kunna identifiera er i vårt e-post-system.

Ändamål: Hantera uppdrag, Fakturering, Bokföring, redovisning
Laglig grund: För att fullfölja avtal och rättsliga förpliktelser

Information om dina tjänster

Vi sparar data om vilka tjänster du beställer och använder samt sättet du använder dem på.

Fotografering, bildhantering och film

På Lumumma infodesign är vi måna om den personliga integriteten. Bilder där man kan identifiera en nu levande person anses som personuppgift. Undantaget är behandling av personuppgifter som omfattas av Tryckfrihetsförordningen (TL) och Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) samt i de fall där syftet är journalistiskt, konstnärligt, litterärt eller akademiskt skapande.
GDPR lagen styr över behandlingen av uppgifterna, vilket omfattar alla åtgärder som vidtas med personuppgiften, från registrering (knappavtryckningen vid fototillfället) fram till det att uppgifterna tas bort, som när bilder raderas från ett minneskort eller en hårddisk.

Ändamål: För att fullfölja avtal och konstnärligt skapande
Laglig grund: Samtycke, avtal, intresseavvägning, konstnärligt skapande, marknadsrätt

Publicering av data på sociala medier

Innan publicering av personuppgifter i sociala medier, hemsidor eller annan marknadsföring inhämtar Lumumma infodesign vanligtvis samtycke eller ingår avtal. Samtycke innebär att vi fått tillstånd av personen i bild att publicera personuppgifter som foto och namn. Undantaget är den behandling av personuppgifter som Lumumma infodesign gör i konstnärliga syften.

Kontakta Anna Sköld på anna.skold@lumumma.se om du inte längre vill synas i någon av våra marknadsföringskanaler.

Ändamål: Marknadsföring
Laglig grund: Samtycke, avtal, Intresseavvägning, Marknadsrätt.

Insamling av data på webbplats

Du kan använda vår webbplats utan att lämna några personuppgifter.

Vi använder Cookies på vår webbplats

Vi använder tredjeparts-cookies

Vi använder cookies kopplade till analysverktyget Google Analytics. Verktyget hjälper oss att förstå hur webbplatsen används så vi kan förbättra din upplevelse. Cookies hjälper oss att registrera antalet besök på våra webbplatser samt ger oss statistik och information till exempel om hur många webbläsare som besöker sidan samt hur de rör sig på sidan. Dessa cookies lagras upp till 26 månader.

Vi använder även inbäddade Youtube-videos, Google Web fonts och sociala medier plugins.

Läs gärna mer om våra cookies och övriga datainsamlande system här

Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies

Genom att använda webbplatsen www.lumumma.se samtycker du till användningen av cookies på webbplatsen. Om du inte vill att cookies sparas, kan du ändra det i cookie-baren längst ner på sidan, i webbläsarens inställningar eller med hjälp av pluginen Google Analytics opt-out. Väljer du att inte tillåta cookies, är det inte säkert att du kan använda alla funktioner på vår webbplats. Om du vill rensa cookies från din webbläsare, så kan du göra det i webbläsarens inställningar.

Hur Lumumma infodesign använder cookies

Vi använder själva information som lagras i de cookies som nämnts. Informationen delas med Google via Google Analytics. Google Analytics är GDPR-anpassat.

Om cookies

lumumma.se använder cookies eller kakor, små textfiler med information som sparas på din dator och underlättar surfandet på webbplatsen. Det finns två typer av cookies. Temporära cookies lagras så länge du besöker webbplatsen. När du stänger webbläsaren tas cookien bort. Den andra typen sparas en längre tid men har ett utgångsdatum.

Läs mer om cookies

Vill du ha mer information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation kan du besöka Post- och telestyrelsens webbplats här.

Har du frågor?

Har du några frågor – vänligen kontakta Anna Sköld på e-post: anna.skold@lumumma.se

Insamling av data på sociala medier

För information om personuppgifter i bilder – se tidigare kapitel ”Fotografering, bildhantering och film”
Vi håller regelbunden uppsikt över publiceringar på sociala medier för att upptäcka kränkande personuppgifter i kommentarsfält.

Ändamål: Marknadsföring
Laglig grund: Marknadsrätt, Samtyckte, Avtal, Intresseavvägning

Hur länge vi behåller dina personuppgifter

Vi sparar dina personuppgifter så länge de behövs för ovan angivna ändamål och så länge du är kund + 7 år, för att upprätta fortsatt kundrelation eller så länge det måste sparas på grund av lagkrav.

De personuppgifter du själv eller vi på Lumumma infodesign publicerar i någon av våra sociala medier och andra mediakanaler lagras på obestämd tid.

Även om du begär att få dina uppgifter raderade kommer data som krävs enligt bokföringslagen att sparas.

Vi lämnar ut dina personuppgifter till:

• Google analysdata via tredjepartscookie för webbanalys för att förbättra våra tjänster (anonymiserad data)

• Emson K AB: Vår bokförings- och redovisningskonsult (tar endast del minimalt med personuppgifter)

Om vi lämnar ut personuppgifter görs det till dessa:

I ett fall det kan krävas att Lumumma infodesign måste dela personuppgifter görs detta enbart till partners och underleverantörer som måste ta del av personuppgifter för att leverera tjänster och produkter.

• Tryckerier och fraktbolag: Vid beställning av tryckt material kan personuppgifter komma att lämnas ut för leverans av material.
• Webbhosting: Data som krävs för att registrera, hantera och förnya domännamn
I samtliga dessa fall är det på uppdrag av er som kund till oss vi delar nödvändiga personuppgifter där ni genom beställning har gett samtycke att dela dessa uppgifter med annan part. Ansvaret för personuppgifter lämnas i dessa fall över till den mottagande partnern som tillhandahåller den tjänst som har beställts. Lumumma infodesign är endast förmedlare av denna information och är inte personuppgiftsansvarig.

Så här skyddar vi dina personuppgifter:

Vi har rutiner och säkerhetslösningar för att skydda dina personuppgifter som till exempel:
– Säker inloggning på hemsidan med tvåvägsautentisering
– SSL/TLS certifikat på hemsidan
– Genom att hålla WordPress, teman och plugins/tillägg uppdaterade på hemsidan
– Genom användning av GDPR-vänliga plugins
– GDPR-vänlig och säker backup
– Säker lösenordslagring
– Mjukvaruuppdateringar
– Antivirusprogram
– Trådlöst nätverk med kryptering
– Uppdaterad IT-policy

Handlingsplan för överträdelser

Vi använder tekniska, fysiska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot obehörigt intrång. Skulle ett intrång eller dataläckage (breaches) ske som gäller persondata skall detta rapporteras till Datainspektionen inom 72 h. Enligt lagen har även privatpersoner rätten att bli informerade om det skett ett dataintrång som kan äventyra deras personuppgifter.

Pin It on Pinterest

Share This