Inspiration och inredning för upplyftande mötesplatser

Vår utgångspunkt är att människor mår bättre och presterar bättre i miljöer där de känner sig accepterade och välkomnade, som de individer de är.

Företagskulturen, ledarskapet och de organisatoriska och psykosociala verktygen är avgörande för att skapa välmående mötes- och samarbetsplatser. Om möbler och inredning dessutom främjar gemenskap, glädje och återhämtning har ytterligare framgångsfaktorer kommit på plats.

 

 

Vi hjälper dig att skapa ett inkluderande statement på kontoret, väntrummet, i skolan, på biblioteket eller i samlingslokalen och skapa en kognitivt välgörande och upplyftande arbetsmiljö på kontoret.

Ett annat sätt vi hjälper till att skapa miljöer och mötesplatser där människor mår väl, är genom våra lekmattor. Vi erbjuder lekmattor som passar perfekt i barnomsorgen, barnpsykiatrin likväl som i barnrummet. Kolla gärna in Känslomattan, Viljemattan och Tankemattan – och våra andra lekmattor i Neopren.

Handla i webbshopen

Handla möbler och inredning till din mötesplats i Lumummas webbshop. 

Tillsammans kan vi skapa en mötesplats som säger och visar att:

En graf med fem ballonger i snöre

Glädje har ett värde

Värdet av glädje mäts sällan i pengar, trots att det finns givna kopplingar mellan glädje och resultat. Glädje ökar trygghet, kommunikation och kreativitet. Arbetsglädje ger friskare medarbetare som stannar längre.

Olikheter berikar

Olikheter finns vare sig vi vill kännas vid dom eller inte. En framgångsrik grupp förstår värdet av olika perspektiv. Genom att välkomna olikheterna som en del av helheten kan vi skapa starka grupper och berikande möten.

En hjärna som sprakar med energi

Paus är kraftfullt

De bästa idéerna kommer oftast inte när man är fokuserad utan släpper taget på väg till kaffemaskinen, i samtal med kollegor eller på en kort promenad i naturen. Paus ger återhämtning för hjärnans kognitiva förmågor och ökar välmåendet.

Gemenskap ger framgång

Det behövs ingen spåkula för att förutsäga gemenskapens positiva påverkan på en grupp. Gemenskap skapar en öppnare atmosfär vilket leder till framgångsrikare kommunikation, ökad kreativitet och resiliens i gruppen.

OM LUMUMMA INFODESIGN

Vad betyder Lumumma?

Lumumma betyder ungefär inbjudande, varm, mänsklig, rund och mjuk. Motsatsordet är Takete som betyder spretig, agressiv och hård.

Den här världen är hård nog som den är. Det är nog mycket som skulle behöva lumummas till, eller lumummifieras. 

Om företaget

Bakom företagsnamnet Lumumma infodesign finns multikreatören och informationsdesignern Anna Sköld. Lumuma infodesign startades 2007. 

Organisatorisk och social arbetsmiljö

Anna Sköld har personlig erfarenhet av stressproblematik och  utmattningsdepression. På väg mot tillfrisknande lärde hon sig vad hennes hjärna och väsen behövde för att fungera optimalt, både kognitivt och kreativt. 

Ambassadör för Hjärnkoll

Anna Sköld är ambassadör för föreningen Hjärnkoll som vill motverka stigman och diskriminering mot psykisk ohälsa. I Hjärnkolls regi föreläser Anna om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa – boka gärna en föreläsning på Hjärnkolls hemsida

Anna Sköld

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange